BLOG

Elke dag jeuken onze vingers om in de tuin aan de slag te gaan. Maar af en toe kriebelt het ook om erover te schrijven. Daarom deze blog met tips en trends over tuinaanleg, tuinonderhoud en tuintrends.

Ondergrondse boomverankering

Zonder steun overleeft je boom de verhuis  naar zijn nieuwe grond niet.

De operatie van kwekerij tot aanplant zorgt sowieso al voor héél wat stress. Een beetje liefde en barmhartigheid is dus niet misplaatst bij omgang met deze jongelingen.

Maar hiermee is het gevaar niet geweken. Als de wind begint aan te trekken sterven de fijne haarwortels af door het heen-en weer gewiebel.   Hiermee is meteen ook het doodsvonnis getekend voor uw nieuwe aanwinst.

Fixeren dus.  Maar hoe?

Een duinentuin versus een steriele tuin

Een duinentuin versus een steriele tuin

Met het lengen van de dagen word je vaak wakker met heerlijk vogelgefluit, zalig niet?

Toch gaat het niet zo goed met onze inheemse vogelpopulatie, ook vanuit de hoek van imkers klinkt het dat we meer aandacht moeten hebben voor onze insecten.  

Hier is een verantwoordelijkheid weggelegd voor ons als tuinonwerpers en aannemers.

Hoe hou ik mijn gazon in topconditie?

Hoe hou ik mijn gazon in topconditie?

Klanten vragen me vaak naar onderhoudstips voor hun nieuw aangelegd gazon. Of naar technieken om hun oude grasmat grondig te renoveren. Hier is mijn favoriete devies “Alles wat je aandacht geeft groeit” Want je gazon mooi houden vergt wel wat aandacht.

En hoewel niet iedereen de behoefte voelt om een perfecte Green te hebben zijn er toch wel een paar basistips die ik je hierbij graag meegeef.

Een daktuin? Ja natuurlijk!

Toenemende verharding, hogere bouwlagen en klimaatverandering.   Het belang van dak-en gevelgroen wordt steeds groter.   Vaak uit noodzaak (want waar moet die tuin anders komen?) maar gelukkig ook steeds meer uit overtuiging.  Dit met mooie esthetische resultaten.

Welke tuintegels zou jij kiezen

WELKE TUINTEGEL BEN JIJ?

Als je ertoe komt om tegels te kiezen verlies je soms je weg in het enorme aanbod.  Vaak is het een moeilijke evenwichtsoefening tussen wat je mooi vindt, wat makkelijk in onderhoud is en natuurlijk het totale kostenplaatje.  

Daarom een kleine oplijsting van wat je kan vinden op de markt, wat voor-en nadelen kunnen zijn en wat een beetje de actuele trends zijn.

HANDLEIDING BIJ HELMGRAS

Helmgras of lyrischer, Ammophila arenaria, zie ik vaak opduiken op de gekste plaatsen aan de kust.

Logisch, want welke plant verbeeldt nu meer de zee en de duinen, en alle associaties van vakantie en plezier die ermee gepaard gaan. Géén. Of toch weinig :)

Maar ze houdt niet van die rare exotische plaatsen, dat zie je al snel.

Green Deal

Vandaag werd vanuit departement Omgeving van Vlaanderen de Green Deal voorgesteld. 

Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir ondertekende vandaag het charter voor meer biodiversiteit in de Vlaamse tuinen. 

Tuinen cobbaert in chic gardens

Chic gardens

Het toonaangevend glossy tijdschrift Chic Gardens met high end tuinprojecten brengt in zijn voorjaarseditie een reportage rond ons tuinproject in St-Idesbald

One Team, One Goal!

In sportclub The Wave in Oostduinkerke vind je sinds kort de Cobbaert squashzaal. 

Bij Cobbaert houden we wel van een uitdaging.

Als team gaan we ervoor. Dag in, dag uit.

Genieten in de tuin

Reportage in Chic Gardens

In de nieuwste editie van Chic Gardens, hét magazine voor Outdoor Living, werd een artikel gemaakt rond een prachtig tuinproject waar wij instonden voor het ontwerp en de uitvoering. 

Jouw tuinverlangens tot leven brengen? Bel, mail of vul het contactformulier in!