Tuinontwerp

Een dikke boom begint als een teer twijgje. Een tuinontwerp ontstaat door een eerste potloodstreep op papier. En die komt er alleen door eerst naar jouw groene verlangens te luisteren. Op basis daarvan groeit een tuinconcept, en dat concept wordt concreet gemaakt in een tuindesign. Hoe groot of klein je tuin ook is, het ontwerp wordt tot in de hoekjes zorgvuldig uitgedacht.

Hoe groeit jouw tuinontwerp?

 • Intake
  Sluit je ogen. Wat zie je als je aan jouw ideale tuin denkt? Staan er bomen, struiken, planten? Is er gras, een terras, een zwemvijver? Bij jou thuis nemen we al jouw groene verlangens in ons op en bundelen die in een programmanota.

 • Opmeting
  Om elke rechte of kromme lijn van je tuin te leren kennen, komen we graag langs voor een opmeting. Zo brengen we het type grond, niveauverschillen en de oriëntatie in kaart. 

 • Voorontwerp
  Een eerste ontwerp voor jouw tuin komt tot stand door een combinatie van jouw wensen en onze conceptuele insteek. We tekenen de grote lijnen uit bezorgen je een plan met moodboardfoto’s.

 • Presentatie
  We stellen jouw tuinontwerp graag aan je voor. Zitten we onmiddellijk juist of wil je hier en daar nog iets aanpassen? We werken eraan tot we groen licht krijgen. 

 • Beplantingsplan 
  Onze favoriete laag in het ontwerpproces is die waar we in detail alle bomen, struiken en planten intekenen en benoemen. Je krijgt van ons een gedetailleerde plantenlijst met de aantallen die je moet voorzien.

 • Meetstaat
  Helemaal overdonderd en overtuigd van ons voorstel? Dan maken we de meetstaat op: een duidelijk overzicht van alle benodigde materialen om jouw plan tot leven te wekken. Meteen een goede basis voor de opmaak van een gedetailleerde offerte.

 • Uitvoeringsplannen en omgevingsloket
  Wij maken de uitvoeringsplannen en eventueel een beheerplan klaar, en vragen indien nodig de vergunningen aan bij het omgevingsloket. 

Team van tuinarchitecten voor elke stijl

Zaakvoerder Christoph Cobbaert vertoeft het liefst in de tuin, maar hij trekt ook graag naar de tekentafel. Afhankelijk van de opdracht laat hij zich bijstaan door collega’s want iedere tuinarchitect heeft natuurlijk zijn eigen stijl en expertise. Daarom werken we samen met een team van tuinarchitecten die elk hun specialiteit hebben.

Karel Debruyne

Christoph Cobbaert

Bart Coene

Wil je jouw groene pen bij ons aan het werk zetten? 

Jouw tuinverlangens tot leven brengen? Bel, mail of vul het contactformulier in!