Tuinparel bij vernieuwbouw in Koksijde

Bij dit romantisch nestje mochten wij de tuin ontwerpen en aanleggen. Het werd een biodivers genietplekje met veel kleur, geur en gezoem.

Dé eyecatcher is een op maat gemaakte zitbank in warme Marokkaanse kleuren, compleet met cactussen en gezellige kussentjes. Achter de muur staan 4 olijfbomen om het geheel af te werken in de zuiderse sfeer.

Als verharding voor pad en terras plaatsten we gewassen beton 'Haute marme' in een zachte afgeronde vorm. De oprit werd afgewerkt in een waterdoorlatende Koers-verharding, type DurEko-mix BIO.

Aan de tuingrenzen staat een streekeigen houtkant met heesters als Syringa, Ligustrum, Fagus en Crataegus. Binnenin de tuin heb je centraal een kruidenrijk gazon met rondom bloeiende heesters,vaste planten en rozen.

Op de belangrijkste zichtassen staan mooie multistammen zoals Amelanchier x grandifolia, Parrotia persica of Acer Grisseum.

De patron van de tuin is een statige hoogstam Gleditsia triacanthos.

Een stukje fruittuin mocht natuurlijk niet ontbreken in dit romantisch netst. We plaatsten 4 hoogstam fruitbomen Pyrus en Malus, diverse fruitstruiken en een kruidlaag met bosaardbei.

Een op maat gemaakte tuinpoort in smeedwerk maakt het geheel af.

Samen met de knappe verbouwing onder leiding van de creatieve eigenaars maakt deze tuin dit genietplekje helemaal af.

Bouwheren: projectrenovatie 51 Noord & Interieurontwerp NM design

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding