Portfolio

DSC_0949
DSC_0948
DSC_0933
DSC_0929
DSC_0943
DSC_0923
DSC_0922
DSC_0941
DSC_0924
DSC_0945

Tuinaanleg Nieuwpoort

De woning in de Nieuwpoortse Simli-wijk werd ontworpen door de gerenomeerde Belgische architect Peter Callebaut (°1916 Londen, +1970 Brussel).  

De verbouwing werd gerealiseerd door OYO Architects uit Gent. 

Wij stonden in voor de aanleg van de buitenomgeving. 

Er werd gekozen voor sobere, tijdloze materialen.  Met hier en daar een knipoog.  Zoals de keuze voor industriële Stelconplaten als verharding voor de oprit, maar dan wel omzoomd met kleiklinkers van Terca. 

De bestaande grond werd gerecupereerd om een natuurlijke berm te creëren, aangeplant met streekeigen duinenbeplanting.  Duindoorn zorgt er voor een natuurlijke barrière achter de gemetste voortuinmuur, terwijl de hogere Baccharis (struikaster) privacy waarborgt.  De binnenzijde van de duinenkom is beplant met duinroos en een zorgvuldig gepositioneerde steeneik Quercus.  Geen gordijnen nodig in deze woning, dus maximaal contact tussen de binnen-en buitenruimtes.  

De Patio is zichtbaar vanuit alle perspectieven van de woning.  Hier vind je een terras in Megategels, omzoomd met kleiklinkers.   Centraal staat een vroegbloeiende multistam Amelanchier met Vinca als bodembedekking.  Een symphonie van kleuren.  

Het terrein werd verder glooiend afgewerkt en ingezaaid.  

Sober genot van privacy! 

Peter Callebaut archtiectOYO architects Gent - Simli wijk Nieuwpoort


Gebruikte materialen

Wij delen uw e mail met niemand.