Portfolio

Een villa in de hoogte

De villa staat op een hoogte. De garage bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping, het woonhuis zelf op het niveau+1. Het perceel grond - 400m2 - is relatief klein. De bewoners wilden daarom de leefoppervlakte van hun tuin vergroten. De moeilijkheid was het grote hoogteverschil. Aan één kant hebben we - met behulp van betonnen keerwanden - de helft van het perceel opgehoogd. Daar hebben we nadien een gazon aangelegd en een nieuw stuk tuin gerealiseerd. Aan de andere kant is er een garage die dienst doet als kantoorruimte. Daar hebben we de hoogte afgegraven tot op het straatniveau - dat is 2,20meter lager - waardoor we de garage achteraan konden voorzien van een bijkomende ingang. Op een tussenniveau, dat met een trap te bereiken is, ligt er een terras in hardhout en staat er een tuinhuisje. Rechts naast de woning vind je nog een groot hardstenen zonneterras, met vooraan een gemetselde tuinbank die aansluit op een barbecue. Het moeilijke van het project was dat we maar één werftoegang hadden. Daarom moesten we maken dat alles wat achter ons lag volledig afgewerkt was.'
De technische problemen die we overwonnen en de graad van afwerking overtuigden de vakjury. Ook het feit dat we op zo'n kleine ruimte zo veel nuttigs realiseerden zonder dat het storend overkomt, speelde mee. Het geheel werd afgewerkt met streekeigen beplanting.


Gebruikte materialen

Wij delen uw e mail met niemand.