Blog

Tuinen Cobbaert

Vernieuwde website

22 Augustus, 2018

Onze nieuwe site is gestructureerd in lijn van de rebranding van ons bedrijf.  Tuin, Steen, Hout

Dit zijn onze teams, elk met hun eigen specialisme, die samen uw tuinproject opbouwen.  Maar doe gerust ook een beroep op ons voor bvb. het plaatsen van uw terras of tuinhuis. 

Tag jezelf een...

#destoeteraar

30 Mei, 2018

What a crazy ride!  Onze festivaltuin voor de tuinen van Appeltern wordt zaterdagmiddag geopend.  Dat in het grootste tuininspiratiepark van Nederland, 22ha.groot.

Herman van Veen, de centrale figuur in deze ontwerpwedstrijd, opent samen met Michel Lafaille, curator van het festival, de 9...

Handleiding bij helmgras

6 December, 2017

Helmgras of lyrischer, Ammophila arenaria, zie ik vaak opduiken op de gekste plaatsen aan de kust.

Logisch, want welke plant verbeeldt nu meer de zee en de duinen, en alle associaties van vakantie en plezier die ermee gepaard gaan. Géén. Of toch weinig :)

Maar ze houdt niet van die rare...

Welke tuintegel ben jij?

6 Oktober, 2017

Als je ertoe komt om tegels te kiezen verlies je soms je weg in het enorme aanbod.  Vaak is het een moeilijke evenwichtsoefening tussen wat je mooi vindt, wat makkelijk in onderhoud is en natuurlijk het totale kostenplaatje.  

Daarom een kleine oplijsting van wat je kan vinden op de markt,...

Een daktuin? Ja natuurlijk!

13 Juli, 2017

Toenemende verharding, hogere bouwlagen en klimaatverandering.   Het belang van dak-en gevelgroen wordt steeds groter.   Vaak uit noodzaak (want waar moet die tuin anders komen?) maar gelukkig ook steeds meer uit overtuiging.  Dit met mooie esthetische resultaten.

De voordelen?

Het is mooi...

Hoe hou ik mijn gazon in topconditie?

6 Juni, 2017

Klanten vragen me vaak naar onderhoudstips voor hun nieuw aangelegd gazon. Of naar technieken om hun oude grasmat grondig te renoveren. Hier is mijn favoriete devies “Alles wat je aandacht geeft groeit” Want je gazon mooi houden vergt wel wat aandacht.

En hoewel niet iedereen de behoefte...

Een duinentuin vs steriele tuin

4 Juni, 2017

Met het lengen van de dagen word je vaak wakker met heerlijk vogelgefluit, zalig niet?

Toch gaat het niet zo goed met onze inheemse vogelpopulatie, ook vanuit de hoek van imkers klinkt het dat we meer aandacht moeten hebben voor onze insecten.  

Hier is een verantwoordelijkheid weggelegd...

10 jaar vennootschap, kroniek van een ondernemer

3 Juni, 2017

2017! Dit jaar vieren we met de vennootschap ons 2de lustrum.  Een tinnen jaar in huwelijkstermen.

Na studie van communicatiebeheer startte ik als kantoorbediende.  Een mooie carrière lag in het verschiet, maar ik had geen zittend gat.  En Sta-werkplekken waren nog niet ingeburgerd, dus...

Draag ook je steentje bij

3 Juni, 2017

Volgens een recente internationale studie staat België op een bedenkelijke 3de plaats van meest verharde land ter wereld.

De terrassen die we nu renoveren zijn gelukkig de laatste generatie waarbij beton als onderfundering gebruikt werd.  Je kent het wel, de algemene aannemer werd gevraagd...

Ondergrondse boomverankering

4 Maart, 2017

Zonder steun overleeft je boom de verhuis  naar zijn nieuwe grond niet.

De operatie van kwekerij tot aanplant zorgt sowieso al voor héél wat stress. Een beetje liefde en barmhartigheid is dus niet misplaatst bij omgang met deze jongelingen.

Maar hiermee is het gevaar niet geweken. Als de...

Onze family-tree Robin

28 Februari, 2017

Daar zijn ze weer, de voorjaarsbloeiers.

Ze kondigen de nakende lente aan, een welkom geschenk na een slepende winterperiode.Krokusjes steken hun kopje voorzichtig uit de grond en samen met een aantal bloeiende heesters start de symfonie van het groeiseizoen.

Ook voor bomen is een...

Een andere kijk op bomen

31 Januari, 2017

Een non-fictieboek over bomen?  Wekenlang op diverse bestsellerslijsten in Europa?

Hierin slaagde auteur Peter Wohlleben, boswachter van  beroep in het Eifelgebied met zijn boek  ‘Het verborgen leven van bomen’.  Hij deelt  hierin op unieke wijze zijn kennis van bomen en vertaalt ze naar...

De Groene Geheimen van Parijs

6 Januari, 2017

Het Parijse stadsbestuur heeft een begroeningsplan aangekondigd tegen 2020.  Er zal één miljoen m2 dak- en gevelgroen geïnstalleerd worden, 30 ha nieuwe publieke parken worden aangelegd, elke school krijgt een pedagogische tuin en er worden 20.000 nieuwe bomen aangeplant.


Dit ambitieus...

Oh Denneboom Oh Denneboom

21 December, 2016

Of neen, Oh Sparreboom Oh Sparreboom.  

Want u, kerstboomfan, heeft naar alle waarschijnlijkheid een fijnspar (Picea abies) staan.  In het beste geval een 'Abies nordmanniana' (°1838 Finse bioloog Alexander von Nordmann) want die houdt langer zijn naalden.

De Spar is trouwens geen soort...

Tuinbezoek Passchendaele Memorial Gardens

13 December, 2016

Zeven tuinen, markant afgebakend door felrode balken verwijzen in kleur en vorm naar een poppy.
De bloem is symbool geworden van hoop tijdens de oorlog, vooral na het gedicht van Majoor John McCrae (+1918).

Houten wandelbalken nodigen je uit op ontdekking en laveren je over een herinnering...

De impact van betonstop op tuinsector - mijn visie

2 December, 2016

De evolutie van landschaps-en tuinarchitectuur is in een ware stroomversnelling terechtgekomen.  Na het verplicht scheiden in de rioleringsstelsels, allerhande infiltratiesystemen, de steeds groeiende beperkingen op gebruik van fyto-producten komt nu een grotere uitdaging op ons af:...

Wij delen uw e mail met niemand.